Introduktion

Dette netbaserede undervisningsmateriale giver et indblik i børnearbejderes liv i verden – specifikt i Bangladesh i anledning af Red Barnets landsindsamling, der i 2011 går til børnearbejdere i et af verdens fattigste lande.

Materialet kan bruges helt uafhængigt af landsindsamlingen.
 

De faktuelle tekster, videoer og fotoslideshows når hele vejen rundt om temaet, både på et generelt og et konkret plan. Materialet lægger vægt på identifikation og sammenligner børns arbejde i Danmark, nu og i gamle dage, blandt andet ved hjælp af børns egne videooptagelser.

Der medfølger en udførlig lærervejledning med mange opgaveforslag, som klassen kan arbejde med både individuelt og i grupper.

Fag: 7. - 9. klasse. Samfundsfag, geografi, historie og dansk.

Website:
Gå til webtemaet: Børnearbejde

Lærervejledning:
Læs web-version
                      
Download: 
Fuld version (pdf)

Udarbejdet af:
Pædagogisk konsulent Ellen Farr. Uddannet folkeskolelærer og har blandt andet arbejdet som lærer i Kenya. Mange års efraring som konsulent med speciale inden for undervisning, oplysningsarbejde og pædagogisk materiale. Er desuden cand.scient.soc. fra RUC og censor på den internationale masteruddannelse på RUC. Redaktør af globalskole.dk.


Nyhedsbrev til lærere
Red Barnet laver et elektronisk lærernyhedsbrev om nye temaer, undervisningsforløb, debatter etc. samt når der sker noget ude i verden, som er relevant for undervisningen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her.